سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ |۲۴ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 26, 2024
حجت الاسلام خوئینی- مدیر حوزه علمیه البرز

حوزه/ حجت الاسلام خوئینی گفت: قرآن در بیان داستان یوسف(ع) و زولیخا و داستان حضرت موسی(ع) و دختران شعیب حیاء را رعایت می کند و همه مسائل را بیان نمی کند، اما بعضی از انسان ها برعکس هستند و همین مسئله باعث ترویج فساد می شوند.

حجت الاسلام صادق خوئینی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» با اشاره به موضوع حیاء، گفت: امام صادق فرمودند: «حیاء و عفت نوری است که جوهر آن سینه ایمان است و بازدارندگی در برابر هر چیزی که با توحید ناسازگاری داشته باشد در انسان ایجاد می کند».

مدیر حوزه علمیه استان البرز افزود: حیاء نوع اخلاق شخصی، وقار و ترکیبی از ترس و عفت است که فرد از ترس سرزنش و مذمت دیگران حیاء می کند و کارهای زشت را انجام نمی دهد. پیامبر اسلام تأکید می کردند که ای مردم از خدا که به شما از همه کس نزدیک تر است، حیاء کنید.

وی اظهار کرد: شهود برای این است که انسان رفتارش را تصحیح و اصلاح کند. هر وقت جامعه به سمت دین، اخلاق و مسائل ارزشی برود، حق خوری و فساد کمتر می شود، چرا که اهل بیت(ع) و خدا را ناظر می بیند و حیاء می کند از این که هر کاری را انجام دهد.

حجت الاسلام خوئینی ادامه داد: به ما توصیه شده از خدا حیاء کنید و در خلوت کار بد و زشت انجام ندهید. حضرت علی(ع) در این رابطه می فرماید کسی که در خلوت کاری کند که در آشکارها از آن حیاء می کند، خودش نزد خویش ارزشی ندارد. پس مؤمن حتی در خلوت هم باید حیاء کند و پاک باشد، لذا حیاء عفت و پاکدامنی به دنبال خواهد داشت.

مدیر حوزه علمیه استان البرز با بیان این که رهبر انقلاب می فرماید: «عفاف مخصوص زنان نیست، بلکه مردان هم باید عفیف باشند»، اظهار کرد: عفت در دنیا و آخریت آثاری دارد در دنیا باعث می شود شخص راحت تر عیب های خود را برطرف، نفس خود را کنترل و در آخرت باعث نجات در قیامت، ایمنی از جهنم و... می شود.

وی اضافه کرد: مصادیق حیاء مختلف است، در گفتار، رفتار، در سخن گفتن، شنیدار و... است. قرآن در بیان داستان یوسف(ع) و زولیخا و داستان حضرت موسی(ع) و دختران شعیب حیاء را رعایت می کند و همه مسائل را بیان نمی کند، اما بعضی از انسان ها برعکس هستند و همین مسئله باعث ترویج فساد می شوند.

مدیر حوزه علمیه استان البرز افزود: بعضی از مسائل است که حیاء را از بین می برد از جمله آن فقر، بی دینی، دروغ، و... است.

313/40

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha